Szakmai tájékoztató az OAKEYLIFE programról a MECSEKERDŐ Zrt. képviselői részére

Bugacon mutatta be az OAKEYLIFE projekt menedzsere LIFE pályázati háttérmunkáját szakmai érdeklődők részére 2018. április 20-án.

Dr. Bárány Gábor projektmenedzser általános tájékoztatót tartott a Mecsekerdő Zrt. Bugacon megjelent képviselői számára az Európai Unió LIFE+ pályázati forrásával kapcsolatos pályázati lehetőségekről, az eddigi tapasztalatokról.

Előadásában bemutatta, hogy a LIFE Természet és biodiverzitás program az Európai Unió környezet- és éghajlatvédelmi intézkedése, lényegében az EU környezetvédelmi politikáját támogató eszköz, amelynek általános célkitűzése hozzájárulni az uniós környezeti, valamint éghajlat-politikai jogszabályok végrehajtásához, fejlesztéséhez és frissítéséhez – európai, hozzáadott értéket képviselő projektek társfinanszírozásával.

Az általános megbeszélést követően ismertetésre került maga az OAKEYLIFE projekt is, amelynek keretében Dr. Bárány Gábor bemutatta a Peszéri-erdő kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területet (HUKN20002), amely a Pannon biogeográfiai régió meszes homoki termőhelyeinek fajokban és élőhely-típusokban leggazdagabb élőhely-komplexe.
Ezt követően pedig a program célkitűzésinek és az eddig elért eredményeknek ismertetése zajlott.

A Mecsekerdő Zrt. képviseletében Ripszám István, Burián Endre, Kocsis Tamás és Szénási Miklós vett részt a megbeszélésen. Az erdőgazdaság 2018-ban tervezi benyújtani saját LIFE pályázatát ezért a szakmai megbeszélés számos adminisztratív és közvetlen tapasztalat átadásával segíthette a pályázatírási folyamatot.

Hírek LIFE networking