Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának munkatársai látogattak el a Peszéri-erdőbe

2018. május 31-én a Peszéri-erdőbe látogatott dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes és a hivatal 12 munkatársa.

Nagy örömünkre szolgált, hogy közvetlen formában mutathattuk be a projekt munkatársaival, hogyan próbál az erdőgazdálkodás és a természetvédelem közösen olyan kezelési módszereket találni, amelyek egyszerre biztosítják a természeti örökségünk fennmaradását és azt a jövedelemtermelő képességet, amely egyben a helyben élők megélhetésének alapja is.

A jövő nemzedékek védelme valójában az ökológiai szempontokat prioritásként kezelő fenntartható fejlődés megvalósításának gyakorlata, ezért kitűnő lehetőség volt ez a terepi bemutató arra, hogy a résztvevők képet alkothassanak az OAKEYLIFE projekt céljairól, eddig elért eredményeiről, azaz arról, hogy a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt., a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület miként igyekszik összehangolni mindazokat a széles körű ökoszisztéma szolgáltatásokat, amelyeket a Peszéri-erdő nyújtani képes.

(szöveg és fotók: Dr. Bárány Gábor, projektmenedzser)

*

Hogy mik azok az ökoszisztéma szolgáltatások, és ezekből melyeket találják meg a Peszéri-erdőben: szórólapunkról elolvashatják, a Tér-idő rádióműsorból meghallgathatják. Itt!

Hírek networking ökoszisztéma Peszéri-erdő