AGRÁRKLÍMA.2 konferencia az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásról

2018. szeptember 17-én Lakitelken az AGRÁRKLMA.2 (VKSZ_12-1-2013-0034) projekt zárókonferenciáján vettünk részt az OAKEYLIFE projekt két képviselőjével, Andrési Dániellel és Dr. Bárány Gáborral. (KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.)

A projekt célja egy olyan komplex tartalmú alapkutatás folytatása volt, amelynek eredményei egyrészt lehetővé teszik a legfontosabb változások tendenciáinak előrevetítését, elsősorban naturális alapon, de a lehetséges mértékben gazdaságilag is. Másrészt az eredmények alapul szolgálhatnak egy tervezett döntéstámogató szakértői rendszer kiépítéséhez a természeti erőforrások fenntartható hasznosítása és védelme érdekében, az agrárszféra gazdasági szereplői és szakigazgatási szervezetei számára.

Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár nyitotta meg az Agrárklíma 2. projektzáró rendezvényét.

A projekt vezetője a Lajta-Hanság Zrt., a konzorciumi partnerek pedig a Nyugat-magyarországi Egyetem, Erdészeti Tudományos Intézet, SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt., CH-IMPERIÁL Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Zrt., Eötvös Loránd Tudományegyetem, Szent István Egyetem, és a DigiTerra Informatikai Szolgáltató Kft.

A kutatás eredményeiről az egyes konzorciumi partnerek, illetve meghívott előadók tárták a hallgatóság elé az elmúlt időszakban gyűjtött tapasztalatokat, tudományos eredményeket.

Képek: forestpress.hu

Hírek agrárklíma erdőgazdálkodás klímaváltozás konferencia networking