A tölgy a kulcs az élethez – Magyar Mezőgazdaság megjelenésünk

2020. február 29-én jelent meg egy átfogó riport az OAKEYLIFE program friss oktatási és egyéb eredményeiről a Magyar Mezőgazdaság című lap online felületén.

Részlet a cikkből:

“A projekt indulása óta a KEFAG Zrt. fenntartásában működő Kecskeméti Arborétumban és a Vackor Vár Erdei Iskolában, valamint helyben, a Peszéri-erdőben is folyamatosak a természetvédelmi szemléletformáló tevékenységek. Kecskeméten a Madarak és Fák Napja, az Arborétumok Napja, az Erdők Hete rendezvények, illetve a budapesti Erdővarázs Családi Nap ismeretterjesztő programjai segítettek abban, hogy a természeti környezetet játékos feladatok során szerettessék meg a gyermekekkel. Az eltelt másfél év alatt összesen több mint kétezer résztvevő figyelte meg a madárhangokat, a virágzó növényeket, a lepkerajzást, vett részt faültetésben vagy vizsgált holtfákhoz kötődő állatfajokat.

A Madarász-ovi és Madarász-suli környezetismereti foglalkozásainak részeként a fiatalok felfedezhették a Peszéri-erdő jellegzetes élőhelyeit, és tanulmányozhatták például az erdő legnagyobb átmérőjű kocsányos tölgyfáját.
Az éjszakai túrázás során pedig sakálüvöltésben, macskabagoly-huhogásban és lappantyú pirregésben is részük volt.

A helyi gyermekek számára a Kunpeszéri Óvoda kertjében kis lepkekertet is kialakítottak, amelynek ágyásaiba az óvó nénik segítségével a gyermekek elültetik a növényeket, majd együtt ápolják azokat. Így játszva megtanulják, hogy ők is hozzájárulhatnak a természeti értékek megóvásához. Az OAKEYLIFE program támogatásával meghirdetett ügyességi játékokon és rajzpályázaton, valamint környezetismereti járási versenyen pedig olyan résztvevők is szórakozva tanulhatnak az erdők világáról, akik eddig még nem juthattak el a Kunpeszérhez közeli erdőbe.”

A teljes írás itt érhető el: https://magyarmezogazdasag.hu/2020/02/29/tolgy-kulcs-az-elethez

Csuszka költőhely a Peszéri-erdőben

Csuszka költőhely a Peszéri-erdőben

Hírek Sajtómegjelenések