A XII. Aktuális flóra- és vegetációkutatás a Kárpát-medencében konferencián jártunk

2018. február 23-25. között került megrendezésre Debrecenben a XII. Aktuális Flóra- és Vegetációkutatás a Kárpát-medencében című nemzetközi konferencia. A rendezvényen több száz hazai és számos külföldi érdeklődő vett részt.

A konferenciára az első OAKEYLIFE monitoring eredményeinkből összeállított poszterrel készültünk.

Elhangzott többek között 36 előadás 4 szekcióban (természetvédelmi botanika, növényökológia és cönológia, taxonómia és filogenetika, növényföldrajz és tudománytörténet), valamint közel 100 poszter is bemutatásra került.

A konferencián kihelyezték az OAKEYLIFE keretein belül az első néhány hónapban gyűjtött adatsorok elemzéséből

készült posztert is a következő témakört illetően: Aggregált térbeli eloszlású inváziós fafajok reprezentatív felmérésének problematikája.

A konferencia során a 30 év alattiak kiállított munkáit szakmai zsűri bírálta. A hétvégi programot továbbá több könyvismertető és egy könnyebb hangvételű vitaest (természettudományi gyűjtemények és természetvédelem) színesítette, az érdeklődők pedig ellátogathattak az egyhajúvirág újlétai lelőhelyére.

A szombat esti fogadáson hirdették ki a poszterverseny, s az előzetesen kiírt fotópályázat nyerteseit, valamint adták át többeknek a Boros Ádám-díjat is. A hangulatot a svédasztalos vacsora és a Sugalló hagyományőrző zenekar alapozta meg.

A beszámolót Hartdégen Judit és Erdélyi Arnold készítették (Magyar Madártani Egyesület)

(részletek és fotók a rendezvény oldalán elérhetők)

Hírek konferencia networking