OAKEYLIFE Fanyűvő Kupa a Peszéri-erdőben

Július 10-én, szombaton rendezte meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság az Oakeylife projekt keretében az ország első, erdei élőhelykezelési versenyét a Peszéri-erdőben.

A természetvédelmi célokat szolgáló megmérettetésre hét csapat nevezett. A feladat nem volt könnyű, négy és fél órán át kellett inváziós, fásszárú növények magoncait kihúzkodniuk kézzel, törekedve arra, hogy teljes gyökérzettel távolítsák el az egyedeket. A körülmények nehezítették a feladatot, hiszen sűrű aljnövényzetben, meglehetősen sok szúnyog társaságában kellett dolgozniuk a rekkenő hőségben.

A legtöbb magoncot a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (volt SZIE) Gödöllői Campusának csapata távolította el, így ők nyerték a Peszéri Fanyűvő Kupát. Különdíjat kapott a Madárvédők elnevezésű csapat. A hivatásos természetvédőkből és civilekből álló csoport azzal nyerte el a Peszéri-erdő Doktora címet, hogy tagjai szakították be a legkevesebb gyökeret, és ők tisztították meg a legalaposabban a parcelláikat.

További részletek és képek az izgalmas versenyről itt láthatók: https://www.knp.hu/hu/hirek/fanyuvo-kupa-a-peszeri-erdoben-290

https://www.facebook.com/oakeylife/posts/1005763316630106

 

 

Hírek