Természetvédelmi rajzpályázat ovisoknak és iskolásoknak

Az erdők csodálatos világa szárnyalást adhat képzeletüknek, ha az ott átélt élményeinket megfigyeléseinket a képzőművészet eszközeivel megjeleníthetjük. A legszebb illusztrációk forrását a természetes erdőtársulások adják. Beküldési határidő: 2019. április 19.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság partnereivel (a fő kedvezményezett KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt-vel, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel) egy nemzetközi pályázat keretében (www.oakeylife.hu) a természetközeli erdők megőrzésére törekszik mind gyakorlati természetvédelmi-, mind szemléletformálási tevékenységek keretében. Utóbbiak ezen erdők jelentőségére hívják fel a figyelmet a hatékonyabb társadalmi felelősségvállalás érdekében.

Az erdőket szerető, tisztelő és használó emberek számára fontos, hogy a környezetünkben levő erdők fennmaradjanak, bővüljenek, természeti, gazdasági, valamint közösségi és jóléti szerepüket betöltsék.

A szervezők célja, hogy az óvodások és az általános iskolások olyan eseményeket, emlékeket, élményeket elevenítsenek meg az alkotásaikon, amelyek valamilyen formában a hazai erdőkhöz, lakóhelyük tágabb környezetéhez, nemzeti parkokhoz, erdőgazdaságokhoz köthetők. Ilyen alkalom lehet egy nyaralás, egy nyári túra, egy családi kirándulás, egy erdei iskolai program vagy egy nemzeti parki foglakozás, ami maradandó nyomot hagyott a gyerekekben és szívesen gondolnak vissza rá.

További témák kidolgozása is lehetséges, amelyek az erdővel, mint tájképi elemmel kapcsolatosak, de az erdő növényei és állatai is bemutathatók. 

Javasolt technikák:

Saját élmények feldolgozása, megjelenítése és kifejezése érdekében az alábbi szabadon választható technikákat javasoljuk: grafika, pasztell, akvarell, olaj, tus; fa-, linó-, vagy papírmetszet; mozaik, batik, plasztika, tűzzománc, kivéve krepp-pariból és termésekből készült kép.

Nevezés: http://knp.nemzetipark.gov.hu/index.php?pg=news_35_2913

A pályázatot óvodás- és általános iskolás gyerekek részére hirdetjük meg. Intézményenként 15 db alkotás küldhető. Kérjük a pályamunkák hátoldalán és külön összesítőn a mű címét, a pályázó nevét, életkorát, iskolája nevét és címét, valamint a felkészítő tanárát feltüntetni.

Beküldési határidő: 2019. április 19.

Fogadóhely címe:

Corvin Mátyás Általános Iskola

6000 Kecskemét, Mátyás Király krt. 46.

Kiállítás:

A zsűri bírálata alapján a helyezést elért óvodás, alsó- és felső tagozatos korú gyerekek korosztályonként tárgyjutalomban részesülnek. A legszínvonalasabb pályamunkákból tárlatot rendezünk, ami 2019. május 10-24. között tekinthető meg.

A kiállítás ünnepélyes megnyitója 2019. május 10-én 13.00-kor lesz a Corvin Mátyás Király Általános Iskolában.

A kiállítás bontása után, előre egyeztetett időpontban a pályamunkák két héten belül elvihetők.

Pályamunkákat nem küldünk vissza.

*

További információ: KNP Ig. (6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19.);  Tóth Endre, tel.: 76/482-611

Corvin Mátyás Király Általános Iskola (Kecskemét), tel.:76/498-048; Szabó Zsuzsa művésztanár – hívható minden héten, hétfőn és pénteken 13 -17 óra között.

Hírek erdőgazdálkodás gyerek oktatás pályázat természetvédelem